Hygge&Heritage –seminaari käynnistyy: Vanhan kirkon pipareita tehtiin joukolla Petäjävedellä

Petäjäveden koulun kahdeksasluokkalaiset leipoivat opettajansa Tuula Setälän opastuksella kymmeniä kirkkopipareita Hygge&Heritage –maailmanperintöseminaariin. Kuva Ada Pahkala

Vanhan kirkon pipareita tehtiin joukolla Petäjävedellä

Oletko saanut maistaa Petäjäveden vanha kirkon muotoisia pipareita? Jos et, sinun kannattaa tulla kansainväliseen Hygge&Heritage -maailmanperintöseminaariin Petäjävedelle 18.-20.11.2018. Pipareilla herkutellaan maailmanperintöseminaarin loppukahveilla tiistaina 20.11. Petäjäveden kulttuurikeskuksessa.

Toista sataa maailmanperinnöstä, perinteestä ja kulttuurista kiinnostunutta kokoontuu Petäjävedelle ja Korpilahdelle sunnuntaista tiistaihin. Kyseessä on Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen päätösseminaari, jossa kurkistetaan Unescon maailmanperintöön ja paikalliskulttuuriin monesta kulmasta.

Olli Koponen Petäjävedeltä ja Annemarie Willems Hollannista ovat kiinnostuneita Unescon maailmanperinnöstä. Hygge&Heritage-seminaarissa pohditaan millaisia mahdollisuuksia maailmanperintö tarjoaa paikallisille toimijoille. Kuva Annamari Maukonen

Parasta tässä on se, että kaikki tapahtuu paikallisin voimin ja yhteistyössä, kulttuurituottaja Olli Koponen Petäjäveden kunnasta iloitsee. Seminaarivieraat majoittuvat Petäjäveden ja Korpilahden maatilamatkailutiloilla, maistelevat paikallista lähiruokaa ja retkeilevät eri puolilla pitäjiä.

Keskeinen teema on Unescon maailmanperintö, johon sukelletaan sunnuntai-illan pimeydessä Petäjäveden vanhassa puukirkossa. Musiikkia ja kirkon tarinoita on luvassa seminaarin aloitushetkessä sunnuntaina klo 17.30. Iltahetki on avoin kaikille kiinnostuneille ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Toiseen keskisuomalaiseen maailmanperintökohteeseen eli Struven ketjun Oravivuoren mittauspisteeseen seminaariväki pääsee tutustumaan tiistain retkipäivänä. Muut vierailukohteet ovat Korpilahden kirkonkylä ja Tikkalan kylä Unesco-kouluineen. Retket on suunniteltu ja toteutettu paikallisin voimin. Lounaaksi on tarjolla esimerkiksi Struven soppaa ja kolmioleipiä.

Seminaarin koko ohjelma löytyy täältä
http://hygge-and-heritage-seminar.humak.fi/

 

Teksti: Annamari Maukonen