Hygge&Heritage seminaarissa sukelletiin paikallisuuteen

Toista sataa suomalaisia ja kansainvälisiä matkailu- ja maailmanperintötoimijaa sekä alan kouluttajaa, opettajaa ja opiskelijaa kokoontui Hygge&Heritage-seminaarissa Petäjävedellä ja Korpilahdella. Unescon maailmanperintö pysähdytti  jo avajaisillan tunnelmallisessa musiikkihetkessä Petäjäveden vanhassa kirkossa sunnuntaina. Kynttiläntuikkeessa kaikui laulu ja kummitustarinat kiehtoivat hämärässä kirkossa.

Seminaaripäivät Petäjäveden Miilussa täyttyivät  monipuolisista luennoista ja  yhteisistä työpajoista. Tarinallistaminen, markkinointi, kansainvälinen yhteistyö ja elämyksellinen oppiminen olivat keskeisiä teemoja.

Osallistujat kiipesivät  tiistaina Struven ketjun Oravivuoren pisteelle Korpilahdella ja maistelivat Struve-soppaa ja kolmioleipiä. Tikkalan Unesco-koulu ja Hakamaan lammastila ja Laukkalan kotimuseo olivat  myös tutustumiskohteina.

 

Hygge&Heritage –seminaari on Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –päätösseminaari. Seminaariin osallistuu toista sataa kansainvälistä  ja suomalaista  matkailu- ja maailmanperintötoimijaa sekä alan kouluttajaa, opettajaa ja opiskelijaa.
Matkailutila Surkeenjärven navetan vintin juhlasali täyttyi kansainvälisistä ja paikallisista juhlijoista maanantaina Korpilahdella.  Emännät olivat loihtineet pöytään hirvipaistia, joka on Moksin Erämiesten syksyn saalista. Kumpusen herkullinen kylmäsavuhauki tuli Petäjävedeltä. Suomalainen lähiruoka sai kansainvälisiltä vierailta kiitosta raikkaudesta ja puhtaista mauista.
Hygge&Heritage-seminaarin iltajuhlan musiikista vastasivat Korpilahden Pelimannit, jotka soittivat pitkin iltaa keskisuomalaista ja korpilahtelaista musiikkia.