Kansainvälisen seminaarin suunnittelu etenee

Eilen kokoonnuttiin talvisissa tunnelmissa Petäjävedelle maatilamatkailu Kumpuseen ideoimaan ja suunnittelemaan hankkeen kansainvälistä päätösseminaaria, joka järjestetään Petäjävedellä ja Korpilahdella 18.-20.11.2018.

Upeasti remontoitu vanha hirsitalo tarjosi hienot puitteet tapaamiseen

Seminaarin perusidea ja ohjelmarunko pääosin valmiit

Seminaarin kohderyhmänä ovat Unesco-kohteiden tuomasta vetovoimasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet toimijat Suomessa ja ulkomailla. Osallistujat pääsevät tutustumaan, verkostoitumaan, vaihtamaan kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistamaan käytännön yhteistyötä  muiden maailmanperintökohteiden vaikutuspiirissä toimivien kanssa. Päivien aikana myös nautitaan marraskuun tunnelmasta, pimeydestä ja hiljaisuudesta sekä sukelletaan alueen kulttuuriperintöön.

Paikalliset toimijat tuottavat majoitus- ja ruokapalvelut yhteistyössä ja yhteisvoimin. Vieraat saapuvat su 18.11., jolloin järjestetään tutustumistilaisuus Petäjäveden vanhalla kirkolla. Itse seminaari pidetään Miilu-auditoriossa ja maanantain iltajuhla Korpilahdella. Tiistai-iltapäivä koostuu 4-5 vaihtoehtoisesta teemaretkestä alueen kohteisiin, retkien alustavat teemat ovat: Ulkoilu/vierailu Struven ketjun mittauspisteelle, maailmanperintöä päivässä-kiertoajelu, ruoka ja kulttuuri, kädentaidot, saunakulttuuri. Mitään retkikohteita ei vielä ole kuitenkaan lyöty lukkoon ja kaikki ideat ovat tervetulleita.

Seminaarin työnimenä on kulkenut “World Heritage and Local Services”, mutta lopulliseen nimeen haluamme hiukan enemmän tunnelmaa ja “koukkua”. Eilen todettiin, että pelkkä pimeys voi olla hiukan vaikeasti avautuva ja synkkä viesti. Esille tuli mm. “Piece, Quiet and World Heritage” tai “Silence, Heritage & Darkness.” Ideoita otetaan edelleen vastaan.

Sanoista tekoihin

Ideoinnista siirrymme nyt käytännön tekemiseen. Helmikuun aikana julkaisemme seminaarin englanninkieliset nettisivut ja ensimmäinen version ohjelmasta, jotta pääsemme käynnistämään seminaarin markkinoinnin. Tulemme myös pyytämään paikallisilta toimijoilta helmikuun puoliväliin mennessä sähköpostitse tiedot siitä, mitä he haluavat tarjota seminaariin ja miten voivat olla mukana seminaarin toteuttamisessa.

Jos haluat tietää lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä seminaarin tuottaja Katja Pihkasaloon tai projektipäällikkö Tero Lämsään:

Tero 0207621363, tero.lamsa (at) humak.fi
Katja 0405879422, katja.pihkasalo (at) gmail.com

Kumpusen talvinen pihapiiri vanhoine hirsirakennuksineen teki vaikutuksen