Korpilahti, Petäjävesi ja Unescon maailmanperintö saivat uusia kävijöitä matkamessuilla

Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun piste innostivat messuvieraita perehtymään laajemminkin paikalliseen matkailutarjontaan. Unesco-kohteet olivat tuttuja, mutta lähiseudun paikalliset palvelut tuntemattomia. Messuosastolla niistä kertoivat Mari Putkonen Korpilahdelta ja Hanna Hautamäki Petäjävedeltä.

Järkisärki maistiainen Korpilahdelta pysäytti messuvieraat Unescon maailmaanperinnön ääreen Tampereen kotimaan matkamessuilla viikonvaihteessa Tampereella. Korpilahden ja Petäjäveden matkailupalvelut tulivat tutuksi kävijöille kun paikalliset matkailuyrittäjät ja muut toimijat esittelivät niitä yhteisellä messuosastolla.

Kolmen päivän aikana messuilla kävi noin 20 000 vierasta, joille esiteltiin Korpilahden ja Petäjäveden palveluja ja tuotteita.
Yhteisenä kattoteemana messuosastolla olivat Keski-Suomen Unescon maailmanperintökohteet Struven ketjun piste Korpilahden Oravivuorella ja Petäjäveden vanha kirkko. Paikallista osaamista ja palveluja avattiin matkailusta kiinnostuneille messuvieraille maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen kanssa yhteistyössä.

Tuore Uneson maailmanperintökohteet ja paikalliset palvelut Petäjävedellä ja Korpilahdella – palvelukartta sai kiitosta, sillä sen avulla matkailija löytää paikallisia palveluja helposti. Reitti Korpilahdelta Petäjävedelle tai päinvastoin opastaa myös Unesco-kohteille. Kesällä palvelukarttaa saa Petäjävedellä, Korpilahdella ja esimerkiksi Jyväskylän matkailuneuvonnassa.

Kahden keskisuomalaisen Unescon maailmanperintökohteen välimatka on vain viitisenkymmentä kilometriä, mutta harva tiesi sen. Petäjäveden vanha kirkko ja Struven piste Korpilahden Oravivuorella kiinnostavat erilaisia matkailijoita, mutta Unescon maailmanperintö-status yhdistää molempia. Petäjäveden vanhassa kirkossa kävijä saattaa hyvin innostua poikkeamaan toisessa Unesco-kohteessa eli Struven pisteellä. Samalla matkailijat hyödyntävät myös Korpilahden ja Petäjäveden palveluita.

Järkisärki sai kiitosta kotimaisuudesta ja hyvistä makuvaihtoehdoista. Lähiruoka, luonto ja paikalliset tuotteet kiinnostivat kuluttajia, jotka etsivät kesäretkikohteita. Anna Ahonen Korpilahdelta tarjoiluvuorossa Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen messuossastolla

 

Maailmanperintöä päivässä- retki kiinnosti ryhmämatkalaisia

Uusi yhteinen tuote Maailmanperintöä päivässä –retkipaketti sai myös innostuneen vastaanoton. Moni iloitsi siitä, että on valmiiksi suunniteltu reitti ja sisältö. Retkipäivä Korpilahdelta Petäjäveden vanhalle kirkolle on kooste matkan varrella olevien paikallisten toimijoiden palveluista ja tuotteista. Retkipaketti on syntynyt Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen tuotteistamispajoissa yhteistyössä Petäjäveden ja Korpilahden toimijoiden kanssa. Retken ensimmäinen pilotti oli huhtikuun alussa. Pohjolan Matkat on ottanut Maailmanperintö päivässä-retken tarjontaansa.

Matkamessuilla kohtaa potentiaalisia asiakkaita ja samalla näkee muiden alueiden matkailutarjontaa, sanovat Pia Taipale ja Hanni Kumpunen Petäjävedeltä. Molemmat matkailutilat ovat olleet mukana yhteisissä tuotteistamispajoissa ja nyt messuilla.

Tämä yhteistyö on avartanut näkymiä tähän lähiympäristöön. Nyt tunnemme korpilahtelaisia yrittäjiä ja tuotteita. Yhteistyötä ja uusia ideoita on paljon helpompi kehitellä kun tuntee yhteistyökumppanin, Hanni Kumpunen miettii.

Maailmanperintöä päivässä –retken opas Mari Putkonen Tikkalasta on samaa mieltä.
-Olen löytänyt nyt ihan läheltä mielenkiintoisia kohteita. Lähelle kannattaa katsoa, sillä siellä on todistettavasti kiinnostavia juttuja. Yhteinen messuosasto on hyvä tapa vahvistaa yhteistyötä. Kun esittelimme toinen toistemme palveluita ja tuotteista, opimme itsekin lisää, Mari Putkonen tiivistää.
Korpilahden ja Petäjäveden toimijoiden yhteinen tuotteistamispaja on tiistaina 16.5. Maatilamatkailu Kumpusessa Petäjävedellä, Kirrintie 94. Siellä jaetaan myös messutervesiä ja vahvistetaan yhteisiä tuote- ja palvelupaketteja.

Kuvat ja teksti Annamari Maukonen