Maailmanperintö-maraton syntyi tuotteistamispajassa

Yhdessä syntyy loistavia juttua. Tämän todistivat tiistai-illan tuotteistamistyöpajassa Korpilahden Alkio-opistolla olleet parikymmentä korpilahtelaista ja petäjävetistä toimijaa, jotka loivat uusia tapahtumia Unescon maailmanperinnön ympärille.

Ensi heinäkuussa on todennäköisesti jo mahdollista osallistua Maailmanperintö-maratoniin, joka kulkee Korpilahdelta Petäjävedelle ja päinvastoin. Bussimatkan toisessa päässä Petäjäveden vanha kirkko ja toisessa päässä Struven ketjun piste Korpilahden Oravivuorella

Matkan varrella voi pysähtyä Laukkalan kotimuseossa tai Hangasjärven kämpällä vaikka uimassa, kertoo ideointiryhmässä mukana ollut Mari Putkonen Korpilahden Teatterista. – Lisää kohteita Maailmanperintö-maratonin varrelle etsitään, sillä tavoite on saada mukaan mahdollisimman monta toimijaa Petäjävedeltä ja Korpilahdelta. Viriteltiin myös mahdollisuutta, että matkan voisi taittaa juosten tai pyörällä.

Pitopöytä tai Struven soppa

Vanha korpilahtelainen pitopöytä herää myös eloon. Armi Unga, Kaisa Hoppula, Marja Komppa ja Marja Elsinen virittelivät juhlamenuuta, jossa vanhaan malliin olisi väliruokana jopa rusinasoppaa ja pullaa.
Raaka-aineet olisivat lähiseudun tuottajilta eli paikallista, ympäristöystävällistä ja tuoretta ruokaa olisi luvassa. Edullisempana vaihtoehtona olisi Struven soppa, Armi Unga visio. – Nyt vain pitää lähetä tekemään reseptiikkaa kesää varten, hän heittää

Maailmanperintö-maraton veisi matkailijoita kiinnostavaa reittiä Petäjäveden vanhalta kirkolta Struven ketjun pisteelle Korpilahden Oravivuorella. Pysähdyksiä matkan varrella voisi olla paikallisissa kohteissa kotimuseoista lammashakaan. Katja Pihkasalo ja Mari Putkonen esittelivät ryhmänsä tuotosta.

Hirsirakentamisen leiri kansainvälisille kävijöille

Tom Polamo ja kumppanit hyppäsivät jo kansainvälisille markkinoille. Hirsirakentamisen leiri Tikkalan maisemissa ja perehtyminen Petäjäveden vanhan kirkon hirsisalvoksiin olisi uusi eurooppalaisten turistien aktiiviloman kohde. Sama joukko kehitteli myös mummojen ja pappojen ohjattuja marjaretkiä, joilla hoivakodista palattaisiin hetkeksi lapsuuden maisemiin ja makuihin.

Olen tosi iloinen ja ylpeä lopputuloksesta, hehkuttaa työpajaa vetänyt lehtori Jouni Kärkkäinen. -Ideat ovat tuoreita ja kehittämiskelpoisia. Näiden kanssa on hyvä lähteä Kotimaan matkamessuille Tampereelle huhtikuussa. Sitä ennen jatkojalostetaan aihioita yhdessä Surkeejärven maisemissa helmikuussa.

Tuotteistamistyöpaja on osa Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanketta. Seuraava kokoontuminen on tiistaina 14.2. klo 18 Surkeejärven matkailutilalla Korpilahdella. Paja on avoin kaikille kiinnostuneille ja maksuton.