Opintomatka Tornionlaaksoon ja Aavasaksalle Struven jalanjäljissä 23. – 25.10.

Järjestämme ma 23.10 -ke 25.10.2017 opintomatkan, joka vie meidät mittausketjun ideoijan, tähtitieteilijä Wilhelm Struven jalanjäljissä mm. Alatorniossa ja Aavasaksalla sijaitseville mittauspisteille.

Matkan varrella pysähdymme Liminganlahden luontokeskuksessa, joka sijaitsee Suomen arvokkaimman ja kansainvälisesti tunnetun lintuveden äärellä. Tutustumme myös Tornion ja Haaparannan matkailuyhteistyöhön sekä alueen historiaan ja juuriin, jota esittelee Tornionlaakson maakuntamuseo – maailman ainoa rajanylinen, kahden maan yhteinen museo. Matkan pohjoisimpana etappina on Aavasaksan vaara, jonka huipulta pääsemme ihastelemaan Tornionjoen molemmille puolille avautuvaa kansallismaisemaa, joka on vetänyt matkailijoita puoleensa jo useita vuosisatoja.

Opintomatka sisältää kuljetuksen, majoitukset (2yötä), pääsymaksut ja opastukset. Matkan hinta on 90 euroa, jolla katetaan ruokailukustannukset. Matkalle voi hypätä mukaan Korpilahdelta, Petäjävedeltä tai Jyväskylästä. Lähtö ma 23.10 n.klo 8.00 , paluu keskiviikkona illansuussa. Matkan tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan ma 4.9. mennessä.

Ilmoittautumiset 29.9. mennessä: Projektipäällikkö Tero Lämsä, tero.lamsa@humak.fi, p. 020 7621 363. Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoa matkan kohteista:

Struven ketjun Aavasaksan mittauspiste

Tornionlaakson maakuntamuseo

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *