Virosta uusia ideoita matkailun kehittämiseen

Virolaiset ovat kehitelleet Unescon maailmanperintökohteiden ympärille monipuolisia toimintoja, joihin joukko korpilahtelaisia ja muita keskisuomalaisia toimijoita tutustui. Viron opintomatkalla rakennettiin pohjaa Korpilahden Oravivuoren Struven pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon laajempaan näkyvyyteen ja hyödyntämiseen paikallisten palveluiden näkökulmasta

Kun joku on innostunut asiastaan, niin silloin syntyy tulosta. Virolaisen Aivar Niinemägen työ Struven ketjun pisteiden kunnostamisessa ja markkinoinnissa Virossa on erinomainen esimerkki, josta me Korpilahdella ja Petäjävedellä voimme ottaa oppia, vakuuttaa Mari Putkonen Korpilahden teatterista. – Saimme Viron opintomatkalla paljon hyviä ideoita, joita voimme kokeilla myös täällä.

Mari Putkonen oli yksi osallistujista Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen opintomatkalla  lokakuun alussa.  Matkan aikana tutustuttiin Viron Struven ketjun pisteisiin sekä paikallisiin museoihin että kädentaitomyymälöihin. Paikallisuus oli Pandiveren alueella Virossa tuotteistettu taitavasti ja monipuolisesti.

Yksi kiinnostava tutustumispaikka oli Tarton tähtitorni. Tornista tutkittiin tähtiä 1960-luvulle saakka, mutta nyt se on museona. Friedrich G. W. Struve toimi Tarton tähtitornin johtajana vuosina 1820-1839, joten Struven ketjusta kiinnostuneille vierailu oli ainutlaatuinen kokemus.

Oravivuoren piste on yksi Pohjoisesta jäämerestä Mustallemerelle asti ulottuvasta Struven geodeettisesta ketjusta. 2822 kilometriä pitkä ketju kulkee myös Tarton tähtitornin kautta. Myös Emumäe vaatetornita  eli näkötornista löytyi ajatuksia Oravivuoren näkötornin matkailulliseen kehittämiseen.