Pelimannimusiikki houkutteli uusia kävijöitä Oravivuorelle

Lapsenlapset olivat houkutelleet mummon Marja-Liisa Laihian Oravivuoren huipulle. Infgrid ja Veeti Murdoch ovat käyneet Struven pisteellä aiemminkin.

-Tämä maisema on paljon upeampi kuin osasin kuvitella, Marja-Liisa Laihia hehkutti Korpilahden Oravivuoren huipulla. Hän oli ensimmäistä kertaa Struven pisteellä, mutta lapsenlapset Arne, Ingrid ja Veeti Murdoch ovat aiemminkin kiivenneet Oravivuorelle. He houkuttelivat mummon mukaan kuuntelemaan pelimannimusiikkia ja ihastelemaan Päijänne-maisemia perjantai-iltana 9.8.

Korpilahden Pelimannien soitto sai liikkeelle yli kuusikymmentä kiinnostunutta, joista osa Marja-Liisa Laihian tapaan oli ensi kertaa huipulla. Maailmanperintökohde Struven ketjun Oravivuoren piste oli osalle tuttu, mutta paikalle asti houkutteli nyt ensimmäistä kertaa pelimannimusiikki ja kaunis ilma.

Toisluokkalainen Arne Murdoch on käynyt Oravivuoren huipulla ennenkin.

Outi Penttisen johdolla Korpilahden Pelimannit musisoivat nyt kolmatta kertaa Oravivuoren huipulla.
-Vastaanotto on ollut niin lämmin, että ensi vuonna jatketaan. Elokuun ensimmäisenä perjantaina 7.8.2020 Struvella soi taas, Outi Penttinen lupaa.
Jyväskyläläiset Raija Rautjärvi ja Leena Ouli tulivat Oravivuorelle kuuntelemaan musiikkia, tutustumaan luontoon ja etsimään geokätköä. Jyrkän kiipeilyn palkitsivatkin jylhät maisemat ja elävä musiikki.

-Geokätkönkin löysimme, vaikka tehtävä oli keskimääräistä haastavampi ratkottavaksi, iloitsevat Rautjärvi ja Ouli.

Terhi Salomaa houkutteli Struvelle pelimannisoittoa kuulemaan naapurinsa Sylvi Niemisen

Pelimannimusiikkihetken järjestelyissä olivat mukana Korpilahden Pelimannit, Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys ja Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanke. Erilaisten tapahtumien tuottaminen Unescon maailmanperintökohteissa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa on tärkeä osa Unescon maailmanperintökohteiden tunnettuuden lisäämistä.
Keski-Suomen kaksi Unescon maailmanperintökohdetta ovat Struven ketjun Oravivuoren piste ja Petäjäveden vanha kirkko.

Teksti ja kuvat: Annamari Maukonen