Struven soppa maistui kaikille Korpilahden Tähtiniemessä

Struven soppaa saa maistella Tähtiniemen juhlakartanossa.

Ensimmäinen kattilallinen Struven soppaa porisi Tähtiniemen juhlakartanon keittiössä sunnuntaina 21.5. Armi Ungan kehittelemää Struven-pisteen nimikkoruokaa oli sunnuntaina testaamassa joukko korpilahtelaisia ja jyväskyläläisiä. Keittoajatus ja kolmioleivät syntyivät talven aikana Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen tuotteistamispajoissa. Armi Ungan tavoitteena on kesän aikana tarjota lihaista riistakeittoa laajemmallekin joukolle.

Vielä on mietittävä ehkä rinnalle myös kasvis- ja kalavaihtoehto, mutta nyt tuntui riista luontevimmalta, pohtii Armi Unga.

Tosi maukasta keittoa, kehui Ritva-Sofia Lintu Jyväskylän Kalevalaisista Naisista. Hän oli tullut sunnuntain Struve-päivään Korpilahdelle pojanpoikiensa kanssa. Herkullisen sopan ja kolmioleivän voimalla joukko kiipesi Struven pisteelle Oravivuorelle Matti ja Juha Hyvärisen opastuksella. Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen aktiivit ovat valmiit järjestämään opastettuja retkiä Struven pisteelle jatkossakin.

Taina Punamäki nautti maukkaasta Struven sopasta sunnuntain Struve-päivässä. Sopan keitti ja maut loihti Armi Unga (vas).