Keski-Suomen Unesco-kohteet löytyvät verkosta ja messuilta

Petäjäveden vanhakirkko. Kuva: Piia Perttilahti

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen juuri avatut verkkkosivut tarjoavat yhteisen alustan paikallisille toimijoille ja Unescon maailmanperinnöstä kiinnostuneille. Keskiössä on toiminta Petäjäveden kirkon ja Struven ketjun Oravivuoren pisteen ympärillä.

Tuoreet verkkosivut ovat kanava kertoa mitä tapahtuu Keski-Suomen Unesco-kohteissa ja niiden ympärillä. Yrittäjät, yhteisöt ja yksityiset voivat hyödyntää sivustoa jakamalla ja etsimällä tietoa.

Sivuston on suunnitellut Piia Perttilahti ja lopulliseen asuun muokannut Emilia Reponen.

Tutustu ja jaa osoitetta eteenpäin verkostoissasi www.maailmanperinto.humak.fi

 

Struven ketju

Struven ketju, Oravivuori.

Tuotteistamispajoista yhdessä matkamessuille

Unescon maailmanperinnön sateenvarjon alla on paikallisten toimijoiden yhteinen messuosasto kotimaan matkamessuilla Tampereella huhtikuussa. Kevään tuotteistamispajoissa rakennetaan yhteistyössä uutta ja muokataan vanhaa palvelutarjontaa, jossa voidaan hyödyntää Unescon maailmanperintökohteiden vetovoimaa Korpilahdella ja Petäjävedellä, liiketalouden lehtori Jouni Kärkkäinen Humanistisesta ammattikorkeakoulusta kertoo.

Markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna Visit Jyväskylästä uskoo, että jo nyt paikallisilla yrittäjillä on tuotteita, joita voisi tarjota laajempaan valtakunnalliseen markkinointiin. Nämä tuotteistamispajat auttavat tuotteiden ja palveluiden jatkokehittämisessä.

Tampereen messuosastolle etsitään erilaisia tuotteita ja palveluita, jotka vahvistavat paikallista tarjontaa. Kotimaan matkamessut ovat kohtaamispaikka alan toimijoille ja valtava näyteikkuna kotimaisesta matkailutarjonnasta kiinnostuneille messuvieraille.

Matkamessut on erinomainen paikka näkyä ja kuulua yhdessä. Ensimmäistä kertaa Petäjäveden ja Korpilahden näkyväksi tekeminen on mahdollista yhteisellä messuosastolla Unesco-brändin suojassa, iloitsee toiminnanjohtaja Raisa Saarilahti-Kulju Vesurista.