Maailmanperintö mukana Tikkalan Laukkalassa Yläkaupungin yön jatkoilla

Heikki Tikkala (vas) , Tapani Laukkala, Marja-Liisa Tikkala sekä Peppi Tikkala muistelivat Tikkalan kylän vanhoja tapahtumia Yläkaupungin yön jatkoilla Laukkalan pihapiirissä. Lutakon Leidin yrittäjät ehtivät mukaan, kun Lutakon Leidiin päättynyt Amazing Keski-Suomi -kilpailu oli takana. Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanke oli mukana järjestämässä Amazing Keski-Suomi tapahtumaa. Lisää Petäjäveden rastin tunnelmista myöhemmin tällä viikolla.

 

Vanha hirsitalo heräsi eloon ja iloon Yläkaupungin yön jatkoilla Korpilahdella, Tikkalan Laukkalassa sunnuntaina 18.5. Paikallinen historia tuotiin tähän päivään vastavalmistuneen Huoneet puhuvat -lyhytelokuvan ensiesityksessä.

Tilaisuuden avasi Laukkalan talon isäntä Tapani Laukkala. Hän johdatteli talon historiaan ja Huoneet puhuvat- lyhytfilmin ensiesitykseen. Filmi kertoi Laukkalan päärakennuksen elämästä viimeisen reilun sadan vuoden ajalta. Yläkaupungin yön jatkot päättyivät Kulissi goes a cappella- kuoron riemukkaaseen esitykseen sekä ITE-taiteilija Juhani Kuuselan työnäytökseen.

Unescon maailmanperintö sulautui joukkoon ja Petäjäveden vanha kirkko sekä Struven ketjun Oravivuoren piste tavoitti osanottajat postikorteissa ja tarinoissa. Laukkalan talo on yksi Maailmanperintöa päivässä –matkailureitin kohteista.

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen marraskuun Hygge ja Heritage –seminaarin osallistujilla on myös mahdollisuus tutustua Laukkalan kotimuseoon ja muihin paikallisiin kohteisiin. Paikalliset tuotteet ja elämykset ovat olennainen osa marraskuun kansainvälisiä seminaaripäiviä Korpilahdella ja Petäjävedellä.

 

Laukkalan vanhassa tuvassa Korpilahden Tikkalassa sai ensiesityksen paikallisen voimin tuotettu Huoneet puhuvat –lyhytelokuva. Yläkaupungin yön jatkoilla elokuvan syntyä esittelivät Anneli Kuusinen-Laukkala ja Tapani Laukkala.