Matkamessuilta kortti kaverille Unescon maailmanperinnöstä

Postikortilla iloa ystävälle

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen messupisteellä Tampereen kotimaan matkamessuilla kävijä voi kirjoittaa ystävälleen maailmanperintö-kortin.

Akaalaiset Anni Määttä (vas) ja Helena Keva kirjoittivat ilolla maailmanperintö-kortit Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluin –hankkeen messupisteellä Tampereen kotimaan matkamessuilla. Hanke postittaa messuilla kirjoitetut kortit saajilleen.

Keskisuomalaiset maailmanperintökohteet Struven ketjun Oravivuoren piste Korpilahdella ja Petäjäveden vanha kirkko lähtevät postikorteissa eteenpäin Tampereen kotimaan matkamessuilta. -Tämä on ihana idea. Voin ilahduttaa ystäviä Petäjäveden kirkon kuvalla, iloitsevat akaalaiset Anni Määttä ja Helena Keva. Moni muukin pysähtyi kirjoittamaan korttia työpaikalle tai ystävilleen. Kesäisen Maailmanperintö-kuvakisan voittajakorteista painetut kortit saapuvat ensi viikolla eri puolille Suomea ja ulkomaillekin.

 

Hygge and Heritage –seminaari Petäjävedellä ja Korpilahdella

Marraskuussa on kansainvälinen Hygge and Heritage –seminaari Petäjävedellä ja Korpilahdella. Seminaarin tuottaja Katja Pihkasalo on jakanut kutsua seminaariin matkamessuvieraille.

Seminaariin on suhtauduttu myönteisesti, joten uskon, että osallistujia löytyy messujen yrittäjistä ja muista kävijöistä, Katja Pihkasalo sanoo. –Seminaaria rakennetaan yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa. Nämä messut ovat erinomainen paikka kertoa asiasta muille matkailutoimijoille.

Katja Pihkasalo luottaa, että marraskuun Hygge and Heritage –seminaariin löytyy kiinnostuneita kotimaan matkamessujen yrittäjistä ja muista kävijöistä.

Petäjäveden vanhaan kirkkoon sijoittuva mobiilipeli saa myös tulikasteen messuilla. Humakin kulttuurituottajaopiskelijat Pauliina Pitkänen, Essi Ellilä ja Ville Väisänen esittelevät ja peluuttavat messuvieraita lauantaina. Näin he myös keräävät arvokkaita käyttäjäkokemuksia kehittämäänsä mobiilipeliin.

Kotimaan matkamessut ovat Tampereella tänä viikonloppuna 20.-22.4.2018. Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen esittelypiste löytyy E-hallista, E502 Visit Jyväskylän ja muiden jyväskyläläisten toimijoiden yhteisosastolta.

Teksti ja kuvat: Annamari Maukonen