Pelimannimusiikki houkutteli Oravivuorelle

Korpilahden pelimannit musisoivat Oravivuoren huipulla jo toista kertaa. Kuva: Kari Häkkinen.

Huipulla laulu raikaa

Koskis-Matin sähkölaulu raikui perjantaina 10.8. Oravivuoren huipulla, Struven pisteellä Korpilahdella. Korpilahden Pelimannit soittivat ja lauloivat musiikkihetkessä upeissa Päijänne-maisemissa jo toista kertaa. Ensimmäinen soittohetki oli vuosi sitten elokuussa ja nyt suositusta tapahtumasta on päätetty tehdä perinne.

Curtis Brazt ja Minna Vainionpää-Brazt Yhdysvalloista, Kaliforniasta ovat ihastuneet Oravivuoren Struven pisteen maisemiin. Tällä kertaa huipulle houkutteli korpilahtelainen pelimannimusiikki ja aurinkoinen sää.

Musiikin lomassa kuultiin tarinaa Unescon maailmanperintökohteesta Struven ketjusta ja Oravivuoren Struven pisteestä. Jyväskylän kaupungin liikuntatoimen terveiset toi Kari Häkkinen ja alueen maanomistajista paikalla oli Markku Niemi. Molemmat olivat iloisia, että Struven piste on saanut selvästi lisää kävijöitä ja tieto Oravivuoren upeista maisemista on kiirinyt laajalle. Jyväskylän kaupungin nuorten työllistämispaja on kunnostanut polun pitkospuita ja reitin opasteita. Turvallisemmasta reitistä ilahtuivat musiikkihetkeen kiivenneet kävijät.

Musiikkihetken järjestivät yhteistyössä Korpilahden Kotiseutuyhdistys, Korpilahden Pelimannit ja Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanke.

Teksti: Annamari Maukonen
Kuvat: Kari Häkkinen, Annamari Maukonen