Pelimannimusiikki soi Oravivuoren huipulla elokuun perjantaina

Suomalainen pelimannimusiikki palkitsee kiipeilijän perjantaina 9.8. klo 18 Oravivuoren huipulla. Korpilahden Pelimannit musisoivat kolmatta kertaa Unescon Struven pisteellä Päijännemaisemissa.

Suomalaista pelimannimusiikkia Oravivuoren huipulla

Oravivuoren maisemat ovat konserttisalina kun Korpilahden Pelimannit soittavat tuttuja säveliä perjantaina 9.8.2019 Unescon Struven ketjun pisteellä Korpilahdella.

–  Tämä on jo kolmas kerta kun kiipeämme soittimien kanssa Oravivuoren huipulle, Korpilahden Pelimamannien johtaja Outi Penttinen iloitsee. – On hienoa olla tällä tavalla myös osa kansainvälistä Struven ketjua soittamalla suomalaista kansamusiikkia siellä. Musiikki saa myös liikkeelle uusia kävijöitä, sillä luonto on aina ainutlaatuinen soittopaikka.

Korpilahden Pelimannien, Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen ja Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen järjestämä musiikkihetki 9.8.2019 klo 18 on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Struven ketju Unescon 2005 maailmanperintöluettoon

Korpilahden Oravivuoren huipulla on yksi kuudesta Unescon maailmanperintökohteena suojellusta Struven ketjun pisteestä Suomessa. Struven ketju on 2820 kilometriä pitkä mittausketju, joka ulottuu Mustaltamereltä Pohoiselle jäämerelle. Ketju kulkee kymmenen valtion alueella ja suojeltuja pisteitä on 34.

Ketju otettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2005. Muut Suomen pisteet ovat Mustaviiri, Porlammi, Alatornion kirkko, Aavasaksa ja Stuorrahanoaivi. Nimensä ketju on saanut saksalaissyntyisen tähtitieteilijän Friedrich Georg Wilhelm Struven mukaan

Oravivuoren huipulla sijaitseva piste, alun perin Puolakka, mitattiin vuonna 1834 ja merkittiin poralla kallioon. Nykyinen Oravivuoren kolmiomittaustormni rakennettiin 1997. Jyväskylän kaupungin liikuntatoimi on kunnostanut huipulle johtavia pitkospuita ja polkuja, mutta osa noin kilometrin matkasta on melko jyrkkää.

Keski-Suomen toinen Unescon maailmanperintökohde on Petäjäveden vanha kirkko. Kirkko on ollut maailmanperintöluettelossa vuodesta 1994 ja juhlisti kesäkuussa 25-vuotistaivaltaan seminaarilla.