Petäjäveden vanha kirkko 25 vuotta maailmanperintökohteena -juhlaseminaari 3.6. klo 16 Petäjävedellä

Petäjäveden vanha kirkko 25 vuotta maailmanperintökohteena – Tervetuloa seminaariin

Yleisölle avoimessa seminaarissa keskustellaan UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1994 valitun Petäjäveden vanhan kirkon tulevaisuudesta. Petäjäveden vanhan kirkon toiminta on perustunut pitkään vapaaehtoisvoimin. Tulevaisuudessa tavoitteena on varmistaa vierailijakokemus ammattimaisesti. Juhlaseminaari järjestetään Petäjäveden auditorio Miilussa (Miilutie 4, 41900 Petäjävesi).

Petäjäveden vanhassa kirkossa vierailee vuosittain noin 14 000 kävijää ympäri maailman. Vuosina 1763-65 rakennettu vanha kirkko kertoo suomalaisen kansan arjen tarinaa neljältä vuosisadalta. Vanha kirkko on kuin Suomen kirkkomuseo, sillä se on ainut maailmanperintökohteemme, joka on kirkko.

Petäjäveden vanha kirkko on tällä hetkellä avoinna kesä-elokuun lähes joka päivä, mutta talvikaudella vain ennakkovarauksella. Tulevaisuudessa tavoitteena on pitää kirkko avoinna ympäri vuoden.

Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren piste ovat kaksi Keski-Suomen Unescon maailmanperintökohdetta. Struven ketju tuli mukaan Unescon-maailmanperintöluetteloon 2005. Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeessa vahvistetaan Keski-Suomen Unesco-kohteiden ja paikallisten toimijoiden yhteistyötä.

Juhlaseminaarin ohjelma 3.6.2019

Klo 16 Juhlaseminaarin avaus, kunnanjohtaja Eero Vainio

Klo 16.05 Maailmanperintökohteet Museoviraston näkökulmasta, pääjohtaja Juhani Kostet

Klo 16.35 Maailmanperintökohde Petäjäveden vanha kirkko Kirkkohallituksen näkökulmasta, yliarkkitehti Kristiina Koskiaho

Klo 16.50 Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhanke, hankepäällikkö Katriina Holm

Klo 17 Opastuskeskus 2021, Petäjäveden vanhan kirkon säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Hautamäki ja arkkitehti Mikki Ristola

Klo 17.30 Yleisön puheenvuorot ja keskustelua, juontajana Katriina Holm

Klo 17.55 Hanna Hautamäen päätössanat

Klo 18 Kahvitarjoilu

Juhlaseminaari on osa Museoviraston, Kirkkohallituksen, Petäjäveden kunnan, Petäjäveden seurakunnan ja Petäjäveden vanhan kirkon säätiön rahoittamaa Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhanketta.

Ilmoitattehan saapumisestanne 20.5.2019 mennessä hankepäällikkö Katriina Holmille katriina.holm@petajavesi.fi, p.+ 358 40 480 6396.