Petäjävesi ja Korpilahti valmiita sukeltamaan Unescon maailmanperintöön marraskuussa

Petäjävetiset ja korpilahtiset tekevät seutukunnan palveluita ja tuotteita tunnetuksi
kansainvälisessä Hygge&Heritage -seminaarissa. Miilu-auditorio on luentokeskus, jossa maanantaina rakennettiin marraskuun ohjelmaa yhteistyössä. Tämä aktiivinen joukko ja lukuisat muut tekevät yhteistyötä marraskuun tapahtuman onnistumiseksi. Kuva Jarmo Röksä.

Petäjäveden ja Korpilahden parhaat palat ovat esillä marraskuun pimeydessä kun kansainvälinen Hygge&Heritage seminaari kokoontuu Unescon maailmanperinnön ympärille Petäjävedelle ja Korpilahdelle. Maanantaina Miilu-auditoriossa Petäjävedellä koolla oli paikallisia toimijoita, jotka yhdessä rakensivat uusia kokemuksia ja elämyksiä seminaarivieraille ja lähiseudun asukkaille.

Paikalliset herkut ja kädentaidot ovat esillä koko seminaarin ajan Petäjäveden kulttuurikeskuksessa, jonne lähiseudun yrittäjät rakentavat yhteisen esittely- ja myyntipisteen. –Tämä on erinomainen mahdollisuus myös paikallisille asukkaille tutustua Petäjäveden ja Korpilahden kädentaitajien tuotteisiin, palvelusihteeri Ulla Niemenmaa vinkkaa.

 

Retket vievät luontoon ja taide-elämyksiin

Kuusi erilaista retkeä vie osanottajat Korpilahden ja Petäjäveden eri kolkkiin. Luvassa on Petäjäveden vanhan kirkon ja Struven ketjun Oravivuoren pisteen rinnalla saunaa, taidetta, käsityötä, ruokaherkkuja ja luontoelämyksiä.

Seminaarin retket ovat kiinnostavia kokemuksia varmaan myös paikallisille, sillä useinhan lähiseutu unohtuu, seminaarin tuottaja Katja Pihkasalo miettii. – Nyt kuka tahansa voi lähteä mukaan Korpilahden Vespuolen kulttuuri- ja luontoretkelle taitelija Alvar Cawenin maisemiin tai käydä rapsuttamassa Hakamaan lammastilan lampaita ja tutustua Tikkalan Unesco-kouluun.

Kansainväliset ja kotimaiset seminaarivieraat saavat nauttia paikallista ruokaa, testata suomalaista saunaa sekä majoittua kotoisissa maatilamatkailulukohteissa Kumpusessa, Lemettilässä, Toppalassa, ja Surkeella. Hangasjärvi tai Petäjälahti ovat myös majoitusvaihtoehtoja.

-Tämä on nimenomaan paikallisiin palveluihin perustuva kokonaisuus. Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen keskeinen tavoite on vahvistaa alueen palvelutarjontaa ja löytää uusia kävijöitä. Unescon maailmanperintöön hurahtaneet ovat myös kiinnostuneita paikallisesta kulttuurista ja matkailutarjonnasta, Katja Pihkasalo uskoo.

Paikallinen ruoka on olennainen osa marraskuun seminaarikokemusta. Armi Ungan loihtima Struven soppa kolmioleipineen on tarjolla Juhlakartano Tähtiniemessä Korpilahden retkipäivänä 20.11.2017.

Kansainvälisyys ja paikallisuus kulkevat nyt käsi kädessä

Hygge&Heritage –seminaarissa nostetaan esiin uusia tapoja jakaa maailmanperintöä sekä paikallista kulttuuria ja osaamista. Mukaan kutsutaan paikallisia sekä kansainvälisiä toimijoita eli paikallisuus ja kansainvälisyys kulkevat nyt käsi kädessä Keski-Suomessa.

Unesco-kohteiden tuomasta vetovoimasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet toimijat Suomesta ja maailmalta pääsevät tutustumaan, verkostoitumaan, vaihtamaan kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistamaan käytännön yhteistyötä muiden maailmanperintökohteiden vaikutuspiirissä toimivien kanssa.

Hygge and Heritage -seminaari on Korpilahdella ja Petäjävedellä 18.-20.11. 2018.
Kaikki ovat tervetulleita mukaan jakamaan kokemuksiasi maailmanperinnön, paikallisten toimijoiden ja matkailun onnistuneista yhteishankkeista.

Ilmoittautuminen Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen Hygge and Heritage- päättöseminaariin https://www.lyyti.in/Hygge__Heritage__World_Heritage_and_Local_Services_7463