Seikkailu Oravivuoren maailmanperintökohteessa opaskirjaksi

Viime syksynä Struven ketjun mittuspisteelle johtavan luontopolun parkkipaikka täyttyi iloisista tutkimusmatkailijoista, kun 71 Tikkalan koulun 1-6 luokkien oppilasta opettajineen sekä 34 Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijaa valmistautui yhteiseen koko päivän retkeen Oravivuorelle.
Oppilaat suuntasivat kohti huippua noin retkikunnissa, joiden oppimisteemoja olivat mm. matematiikka ja mittaus, kartta ja mittakaava, taide, luonto ja retkeily. Jokaisen ryhmän mukana retkellä kulki myös historiallinen yllätysvieras, tähtitieteilijä Friedrich Struveksi pukeutunut Humakin opiskelija, joka tarinoi matkan aikana 1800-luvun elämänmenosta ja kolmiomittausten suorittamisesta Oravivuorella.
Hygge & Heritage – seminaarissa Korpilahdella ja Petäjävedellä julkaistava opaskirja kertoo koko tarinan onnistuneesta oppimisseikkailusta Struven ketjun mittauspisteelle ja kuvaa innostavien käytännön esimerkkien kautta,  miten maailmanperintökohdetta voi hyödyntää oppimisympäristönä.
Lue julkaisu täältä:
Haluatko tutkimusmatkailijaksi? -julkaisu on sinulle lukija, opettaja ja ohjaaja, joka haluat oppilaiden tai lapsiryhmän kanssa
  • oppia, nauttia ja tutustua maailmanperintökohteisiin
  • toteuttaa ilmiöpohjaista oppimista ja hyödyntää koulun ulkopuolisia oppimisympäristöjä
  • tehdä yhteistyötä yhteisöpedagogiopiskelijoiden kanssa
Kirjanen pureutuu myös siihen, miten toteuttaa monialaista ja yhteisöllistä oppimista uuden opetussuunnitelman hengessä ja millaisia voisivat olla elämykselliset oppimisprojektit.
Innostavia lukuhetkiä ja oppimisen iloa toivottaen,
Tero Lämsä