Tule mukaan rakentamaan maailmanperintökohteidemme omaa tarinaa tarinapajoihin!

Tule rakentamaan  Struven Oravivuoren pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon  Unesco-tarinaa 16.4 ja 7.5. – tarinapajoissa synnytetään maailmanperintökohteidemme omaa tarinaa!

– Te keskisuomalaiset olette todella onnekkaita, kun teillä on kaksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta.  Se, että Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren kirkko sijaitsevat  vajaan 50 kilometrin etäisyydellä  toisistaan on valtava mahdollisuus alueen matkailulle, tarinallistaja Anne Kalliomäki iloitsee.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki uskoo, että kohteiden tarinoiden rakentaminen vahvistaa molempien kohteiden näkyvyyttä ja houkuttelee alueelle uusia kävijöitä. Hän haastaa tarinapajoihin mukaan kohteiden kehittämisestä kiinnostuneita keskisuomalaisia, jotka ovat valmiita heittäytymään avoimin mielin tarinan maailmaan, ja etsimään myös täysin uudenlaisia tapoja tarinan toteuttamiselle käytännössä.

– Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää toimintaa kiinnostavien tarinoiden avulla. Kertomalla kohteiden ainutlaatuisuudesta mielenkiintoisten tarinoiden kautta, konkretisoituu niiden arvo ja merkitys myös paikallisille. Odotan jännityksellä uusia näkökulmia, joita paikalliset osallistujat tuovat yhteisiin tarinoihin, Anne Kalliomäki sanoo.

Kaikille avoimet ja maksuttomat tarinapajat toteutetaan kahtena tiistaina, 16.4. 2019 klo 14-19 ja 7.5. 2019 klo 10-15 Jyväskylässä. Pajoissa rakennetaan yhdessä Struven ketjun Oravivuoren pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon tarinoita. Tarinakouluttaja Anne Kalliomäki Tarinakoneesta toimii prosessin kätilönä.

Nämä tarinapajat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden pohtia yhdessä Unesco-kohteiden merkitystä ja mahdollisuuksia. Pajoissa syntyneitä kohteiden ydintarinoita ja tarinan kautta syntyneitä tarinatuotteiden aihioita alueen asukkaat, yrittäjät ja yhteisöt voivat hyödyntää omassa toiminnassaan ja viestinnässään.

TARINAPAJAT yhteisten maailmanperintötarinoiden rakentamiseksi ti 16.4. 2019 klo 14-19 ja ti 7.5. 2019 klo 10-15 Humakin TKI-keskus Akselissa, Kympinkatu 3B, Jyväskylä. Tarinallistajana Anne Kalliomäki Tarinakoneesta.

Ilmoittaudu ennakkoon tämän linkin kautta 8.4.2019 mennessä:
https://www.lyyti.fi/reg/Tarinapajat_maailmanperintotarinoiden_rakentamiseksi_9440

Tarinapajat ovat osa Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen kaikille avointa  toimintaa.
Lisätietoja pekka.kaunismaa@humak.fi, p. 0400349238.