Unesco-kuvakisan voittajat valittu

Keskisuomalaisen, Petäjävesi-lehden ja Korpilahti-lehden yhteisessä kuvakisassa haettiin uusia, innostavia näkokulmia Keski-Suomen kahteen Unescon maailmanperintökohteeseen: Petäjäveden vanhaan kirkkoon ja Oravivuoren Struven ketjun mittauspisteeseen. Petäjäveden vanhasta kirkosta kuvakisaan ilmoitettiin reilusti yli 100 otosta. Oravivuoren Struven ketjun mittauspiste ei tornista avautuvista huikeista maisemista huolimatta saanut liikkeelle aivan yhtä paljon kuvaajia kuin vanha kirkko, mutta kuvakisaan kertyi silti vajaan 50 kuvan hieno kokoelma maisema- ja tunnelmakuvia Oravivuoren huipulta.

Raati valitsi Petäjäveden vanhan kirkon voittajakuvaksi hienon sisäkuvan, jonka on ottanut Nick Haswell-Mantere. Kuvassa mennyt ja nykyisyys ovat hienosti läsnä yht’aikaa ja pitkä valotusaika tuo onnistuneesti jännittäviä tasoja kuvaan. Kuva tuo uuden ja tuoreen näkökulman paljon kuvattuun kohteeseen. Kuva myös todistaa sen, että onnistunut valokuva on monesti yhdistelmä taitoa ja tuuria. Kuvaaja itse toteaa voittajakuvasta, että “kuvaan tuli hengellinen fiilis, kun yksi vierailija käveli kameran ohi juuri sopivalla hetkellä”.

Petäjäveden vanha kirkko -sarjan voittajakuvassa on lähes mystinen tunnelma (Kuva: Nick Haswell-Mantere)

Johanna Hytösen ottama Oravivuoren voittajakuva tallentaa lämpimän hetken kylmässä talvimaisemassa. Kuvan kautta katsoja pääsee Johannan mukaan retken nautinnollisimpaan hetkeen – kiipeämisurakka on takana ja lämmin juoma höyryää kuksassa. Kuva on myös teknisesti onnistunut, syvyysvaikutelma on hyvä ja värisävyt kauniit. Kuvaaja itse kertoo kuvaushetkestä näin: “Suomi on kauneimpia maita maailmassa. Matkoillani olen kulkenut reilut 20 maata, osan useampaan kertaan. Mitä enemmän näen ja koen, sitä kiitollisempi olen.”

Struven ketju -sarjan voittajakuva tallentaa lämpimän hetken kylmässä talvimaisemassa (kuva Johanna Hytönen)

Unesco-kohteet ovat maailmalla suosittuja vierailupaikkoja ja yksin Suomessa maailmanperintökohteilla vierailee vuosittain lähes kaksi miljoonaa matkailijaa. Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankeen tavoitteena on hyödyntää maailmanperintökohteiden vetovoimaa paikallisessa matkailussa, tuotteistaa ja elävöittää niitä sekä lisätä Petäjäveden ja Korpilahden kohteiden välistä yhteistyötä.

Kuvakisan kolmen kärki molemmissa sarjoissa:

PETÄJÄVEDEN VANHA KIRKKO

1.sija: Nick Haswell-Mantere

2.sija: Erkki Ahlroos (kuva yllä)

3.sija: Nick Haswell-Mantere (kuva yllä)

STRUVEN KETJU

1.sija: Johanna Hytönen

2.sija:Ossi Leinonen (kuva yllä)

3.sija: Ossi Leinonen (kuva yllä)

Kuvakisan muita kuvia pääset katsomaan Keskisuomalaisen verkkosivuilta: http://www.ksml.fi/kotimaa/Vahvat-tunnelmat-toivat-voitot-valokuvauskilpailussa-%E2%80%93-katso-upeat-otokset-t%C3%A4st%C3%A4/1070929

Julkaisemme kuvakisaan lähetettyjä kuvia tällä viikolla myös nettisivujemme kuvapankissa: http://maailmanperinto.humak.fi/materiaalipankki/kuvapankki/

Instagramin kautta kilpailuun ilmoitetut kuvat löydät hastagilla #maailmanperinnöstävoimaa

 

Kuvakisan voittajia valitsemassa olivat:

Kouluttaja Sanna Kärkkäinen, JAO

Kuvatuottaja Hanna Marjanen, Keskisuomalainen,

Kuvaava sisällöntuottaja Henry Moilanen, SV-palvelu Henry Moilanen

Projektipäällikkö Tero Lämsä, Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanke.