Unescon maailmanperinnöstä –työpaja valtakunnallisilla kulttuuripäivillä Jyväskylässä Tule taivuttamaan maailmanperintöä kuutamokiipeilyksi

Pelimannimusiikki houkuttelee kiipeämään elokuussa Struven ketjun Oravivuorenb pisteelle Korpilahdella.
Pelimannimusiikki soi elokuussa Struven ketjun mittauspisteellä Korpilahden Oravivuoren huipulla. Maailmanperinnöstä etsitään uutta voimaa paikalliseen kulttuuritarjontaan valtakunnallisten KUTU-päivien klinikalla Jyväskylässä syyskuussa.

Kuinka saamme vieraat pysähtymään alueella ja käyttämään nykyistä enemmän paikallisia palveluja? Suomessa on lukematon määrä kiinnostavia kulttuurikohteita jotka usein jäävät satunnaisten kulkijoiden tietoon. Tästä keskustellaan valtakunnallisten KUTU päivien klinikalla Jyväskylässä syyskuussa.

Keski-Suomessa on kaksi upeaa Unescon maailmanperintökohdetta, Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren mittauspiste. Kohteet houkuttelevat joka vuosi uusia koti- ja ulkomaisia matkailijoita, mutta harvat poikkeavat Korpilahdella tai Petäjäveden keskustassa.

Paikalliset palvelut tutuiksi ja käyttöön

Paikallisten toimijoiden ja Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen yhteisenä tavoitteena on saada vieraat pysähtymään alueella ja käyttämään nykyistä enemmän paikallisia palveluja.

Unescon maailmanperinnöstä on etsitty ennakkoluulottomasti voimaa paikallisiin palveluihin Keski-Suomessa. Miltä kuulostaa kuutamokiipeily tai pelimannikonsertti Korpilahden Oravivuoren huipulla? Entä maistuisiko Struven soppa? Vai haluaisitko tutkimusmatkailjaksi? Uskotko, että maailmanperintöä saisi kylliksi yhdessä päivässä?

Tule mukaan Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –työpajaan ideoimaan lisää ja kuulemaan kokemuksia yhteisestä tuotteistamisprosessista Keski-Suomessa. Malli on vapaasti käytettävissä ja kehitettävissä edelleen. Voimanlähde ovat aina paikalliset toimijat.

KUTU päivien klinikalla mukana projektipäällikkö Annamari Maukonen Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeesta sekä projektissa mukana olleita paikallisia osaajia ja tekijöitä.

Maistuisiko Struven soppa? Tähtiniemen Juhlakartanossa Korpilahdella voi herkutella sopalla ja kolmioleivillä.

KUTU-päivät 16.-17.9.2019 Jyväskylässä

KUTU Päivät kokoaa yhteen julkisen sektorin kulttuurityötä tekevät ihmiset joiden työnkuvaan kulttuuripalveluiden suunnittelu ja toteuttaminen kuuluu.
Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa puitteet ympäri Suomea saapuvien kollegoiden kohtaamiseen, ajankohtaista tietoa muuttuvan kentän tarpeeseen ja työvälineitä kulttuurituottamisen monialaiseen toimenkuvaan.

Tapahtuman toteuttaa yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Taiteen Edistämiskeskus (Taike), Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Kuntaliitto ja Keski-Suomen liitto.

https://www.jyvaskyla.fi/kutu-paivat