Vanha kirkko –aiheinen mobiilipeli kehitteillä

Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat Ville Väisänen, Pauliina Pitkänen ja Essi Ellilä vierailivat tällä viikolla Petäjäveden vanhalla kirkolla mobiilipelin kehittämisen merkeissä, tutustuen kirkon historiaan ja tiloihin. Tiimi kehittää Petäjäveden vanha kirkko –aiheista mobiilipeliä Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin – hankkeen toimeksiannosta.  

Ville, Essi ja Pauliina tutustumassa vanhaan kirkkoon 

Pelin kohderyhmänä ovat kirkolla vierailevat lapsiperheet sekä kouluikäiset lapset ja nuoret ylipäätään. Mobiilipelin tavoitteena on lisätä vanhan kirkon vetovoimaisuutta ja testata pelillistämisen mahdollisuuksia maailmanperintökohteiden elävöittämisessä. Pelin aiheena on Petäjäveden vanha kirkko ja elämä kirkon rakentamisen aikana.

 

Kirkon elävöittäminen pelillä osoittautui haastavaksi, mutta mahdolliseksi tehtäväksi, toteaa Ville Väisänen. Pelillistäminen on kulttuurialan keino elävöittää ja tuoda nykyaikaan ympäristöjä, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa. Tiimin projekti on siinä vaiheessa, että taustamateriaalia on saatu kerättyä ja varsinaisen pelin kokoaminen alkaa pian. Valmis peli on tarkoitus esitellä Tampereella kotimaan matkailumessuilla huhtikuussa. Peliä tullaan myös testaamaan ja kehittämään edelleen lähialueen koulujen kanssa.